Over NEJ

Onze vereniging

NEJ staat voor Nederlandse Esperanto-Jongeren. De NEJ, opgericht in 1965, is een vereniging met statuten door en voor jongeren en jongvolwassenen tot 35 jaar met een interesse voor Esperanto. Als NEJ organiseren we regelmatig activiteiten rond Esperanto in Nederland. Dit doen we voor jonge Nederlanders die Esperanto interessant vinden, maar ook voor jonge Esperantosprekers die Nederland willen leren kennen.

Een van de leukste dingen die je met Esperanto kan doen, is de taal gebruiken met buitenlandse mensen. Zo ervaar je dat Esperanto echt werkt. Daarom werken we veel samen met Esperantosprekers uit Duitsland, België, Frankrijk en vele andere landen. Ook bezoeken Nederlandse Esperantisten veel buitenlandse activiteiten. In de winter naar Duitsland of Polen, in het voorjaar naar België of Italië, en in de zomer zijn er tal van Esperantofestivals in o.a. Hongarije en Slowakije.
In de herfst is het jaarlijks de beurt aan de NEJ om een internationale bijeenkomst te organiseren in Nederland, met ons herstweekend KKPS.

Wereldwijd zijn de verschillende landelijke Esperanto-jongerenverenigingen verenigd in TEJO (Tutmonda Esperantista Junulara Organizo). Vanuit TEJO wordt jaarlijks een wereld-jongerencongres georganiseerd, die elk jaar in een ander land of zelfs continent is.

Als NEJ bieden we verschillende mogelijkheden aan om Esperanto te leren. Daarnaast krijgen NEJ-leden kortingen op evenementen van de NEJ en van Esperanto Nederland. Wil je lid worden van de NEJ, vul dan ons aanmeldformulier in. Wil je eerst nog wat meer van Esperanto weten of heb je vragen aan de NEJ, neem dan gerust contact met ons op.

Bestuur

Dit is het huidige bestuur van het bestuursjaar 2020-2021:

Spencer van der Meulen
Voorzitter

Rogier Huurman
Penningmeester

Robin van der Vliet
Secretaris

Agata Cichocka
Online reclame

Joost Franssen
NEJ-dagen

Je kunt ons een e-mail sturen via nej@junularo.nl, of je aansluiten bij de chatgroep op Telegram via nl.telegramo.org.

Bekijk de vorige besturen in onze geschiedenis.